Το παραμύθι της βροχής

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Geo -01 Γεωτουρισμός στην Σαντορίνη, Παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης"



Πως μπορεί να παρουσιαστεί ένας « χάρτης » σε ένα πολύ μεγάλο κοινό και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου ως την τελευταία στιγμή; Με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά ένα θέμα και μπορούν να μεταδώσουν γνώση και εμπειρίες ίσως, χωρίς να κουράσουν. Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στις 20.00 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης" έγινε  μια τέτοια παρουσίαση. Αυτή  της νέας χαρτογραφικής έκδοσης Σαντορίνη GEO -01 και είχε σαν θέμα της τον " Γεωτουρισμό στην Σαντορίνη".
Η χαρτογραφική σειρά Γεωτουρισμός στην Ελλάδα είναι μια πρωτοτυπία της Staridas Geography και στοχεύει στην ανάδειξη της εξαιρετικής γεωλογικής κληρονομιάς της πανέμορφης χώρας μας.
Παρουσιάστηκαν :
Από τον κ.Χαράλαμπο Φασουλά,  Δρ Γεωλόγο του  Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  και  Επιστημονικού  Υπεύθυνου  Γεωπάρκου Ψηλορείτη το γεωτεχνικό πλαίσιο, η δομή και εξέλιξη της γης , μια μικρή αναδρομή στο χρόνο,  στα στάδια μορφοποίησης  του πλανήτη μας και στην σημασία – επιρροή των σεισμών. Κρατήσαμε μια φράση  που ήταν πολύ χαρακτηριστική:  «» Βουνό με βουνό δεν σμίγει , λέει ο λαός μας στην περίπτωση όμως της γης δεν ισχύει, μπορεί να χρειάζονται μερικά εκατομμύρια χρόνια αλλά τελικά και το βουνό μπορεί να σμίξει ή να ενωθεί με  ένα άλλο ».
 Η Ηφαιστειολογική εξέλιξη της Σαντορίνης : Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον αναλύθηκε από την κ. Στέλλα Μαυράκη , Γεωλόγος – Ειδικευόμενη στα GIS.










Η  πολιτισμική εξέλιξη  της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ,  από την κ.  Αγγελική Σχοιναράκη , Αρχαιολόγο και  Αντιδήμαρχο της  Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.  









 
Τέλος από τον Σπύρο Σταρίδα, Γεωλόγο, MSc Eng. Project Management , GIS Expert   και δημιουργό αυτής της τόσο καλαίσθητης δουλειάς ,αναλύθηκε το θέμα : Γεωτουρισμός στην Σαντορίνη : μία άλλη ματιά στο νησί.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου