Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Ημερολόγιο 2012...Οι δρόμοι της αγάπης , εκδ. Δοκιμάκης

Ημερολόγιο 2012, Οι δρόμοι της αγάπης , κείμενα Κική Τζωρτζακάκη 


Μας φαίνονται γραφικοί όσοι μιλάνε για αγάπη; 
Αν ναι, τότε ας ρωτήσουμε όσους δοκίμασαν να ζήσουν
χωρίς αγάπη.
Όσους δοκίμασαν μια ζωή χωρίς να αγαπούν κανέναν και χωρίς να τους αγαπά κανείς...
Αν αλλάξουν γνώμη, η αγάπη είναι μέσα και γύρω τους.Τα διακοσμητικά θέματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι παρμένα από το βιβλίο :
" Ελληνικά διακοσμητικά θέματα" έκδοση του Εθνικού Οργανισμού Ελληνικής Χειροτεχνίας , Αθήνα 1972.

Πρόκειται για εικόνες από έργα τέχνης που προέρχονται από όλη την Ελλάδα και φιλοτεχνήθηκαν σε διάφορες εποχές . Πήραμε εικόνες από τοιχογραφίες , αγγεία, αναθηματικές πλάκες και σκαιή της νεολιθικής εποχής , ου Κυκλαδικού , του Μινωικού, Μυκηναϊκού και Βυζαντινού πολιτισμού, όπως επίσης και της λαϊκής Τέχνης. Από τις εικόνες αυτές απομονώσαμε ορισμένα τμήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον , για να πλαισιώσουν και να συμπληρώσουν αρμονικά τους" δρόμους της Αγάπης ".

Επιμέλεια μοτίβων : Δέσποινα Μαρακάκη  


Το ημερολόγιο " Οι δρόμοι της Αγάπης " αντλεί εικονογραφικά στοιχεία από τον Κρητικομυκηναϊκό πολιτισμό.
Εκτός των χρήσιμων λεπτομεριών που υπάρχουν στις πρώτες σελίδες , προστέθηκαν στοιχεία από την πρώτη γραφή της Ευρώπης που είναι η γραμμική Β.
Ο ερευνητής αιγιακών γραφών Δρ. Μηνάς Τσικριτζής τοποθέτησε στην αρχή την κλείδα των συλλαβικών σημείων της γραφής και σε κάθε σελίδα του ημερολογίου την γραφή των ημερών και των μηνών σε γραμμική Β γραφή.
Έτσι, οι κάτοχοι του παρόντος ημερολογίου αν συμβουλευτούν την κλείδα και αντιγράψουν τον μήνα και τη μέρα στη γραφή αυτή , μπορούν να την κατακτήσουν και να μάθουν να γράφουν έστω το όνομά τους στην πρώτη γραφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού...

 Η Κική Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Τεγέα Αρκαδίας. Σπούδασε δασκάλα και άρχισε να διδάσκει από νεαρή ηλικία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων. Από το 1967 εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάστηκε ως δασκάλα και κατόπιν ως διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο του Λυκείου "Ο Κοραής". Έχει γράψει διδακτικά βιβλία για παιδιά του δημοτικού. Έχει δύο παιδιά και δύο εγγονές.

Βιβλία της :
 1. Μαμά κόψε το κήρυγμα κι εσύ μπαμπά επίσης, εκδ, Καλέντης, τόμοι 1 & 2 ( 2005, 2007)
2. Το σημειωματάριο του γονιού, Καλέντης 2010
3.Η Κατερίνα , το γουρουνάκι και άλλα ζώα, Ιτανος 2008
4. Οι δρόμοι της Αγάπης, Ημερολόγιο 2012, Δοκιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου