Το παραμύθι της βροχής

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Χρόνια Πολλά κ. Άντερσεν... Χρόνια πολλά και σε σας!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Μια φορά κι έναν καιρό...

Ήταν μια μέρα σαν κι αυτή 2 του Απρίλη που γιόρταζαν όλα τα παραμύθια του κόσμου...

Όλοι οι ήρωες, τα ξωτικά, οι νεράιδες, οι δράκοι, οι καλοί αλλά και οι κακοί πειρατές και οι ιππότες, οι αγριόκυκνοι, ο ήλιος, το φεγγάρι, οι μάγισσες, οι νάνοι, ο λύκος και τα 7 κατσικάκια, τα τρία γουρουνάκια, τα ζώα που σταμάτησαν την συναυλία τους για να πάρουν μέρος σε αυτήν τη γιορτή. Γιόρταζαν ακόμα κι ο μικρός πρίγκηπας, η Χιονάτη, η Ραπουνζέλ, όλα τα βασιλόπουλα και οι πριγκίπισσες από τα πέρατα του κόσμου, οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες, ο παπουτσωμένος γάτος, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο Κοντορεβυθούλης, η Βασίλισσα του Χιονιού, το μολυβένιο στρατιωτάκι, ο Τριγωνοψαρούλης, ο βιβλιοπόντικας. Ακόμα και μια μκρή Αράχνη που σταμάτησε λίγο να ψάχνει, ένα γουρουνάκι που είχε πολύ ταλέντο, ένα δέντρο που συνέχεια έδινε, ένα φύλλο που δεν ήθελε να πέσει, ένας Πρίγκιπας Χαρταετός, μια νεράιδα Σερπαντίνα,  η μικρή Tοσοδούλα, η Τάτα, ο Πι και ο Φι, ο Θησέας και ο Ηρακλής, οι επτά νάνοι παρέα με την Πεντάμορφη και το Τέρας. 

Ένας λαγός και μια χελώνα, ένας καλόκαρδος λύκος, μια αλεπού, ένα τριαντάφυλλο, ο Ασίντ, η Ανδώ, ο Νόι και η φάλαινα, μια σοφή ελιά και μια ακόμα πιο σοφή κουκουβάγια, o Ασιρού, ο Σιγανός, ο Ισιντόρ, ο Γκαγκαρού, η Νόνα η χελώνα, ο Αμίρ, η μάγισσα Χρωματούσα, οι μήνες και οι εποχές. Γιόρταζε ακόμα κι ο Τρακατρούκας, ο Πι κι ο Φι, η νεράιδα Άχνη,η Καμέλια, Ο Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου, ένας Αρκούδος, ο Ζικ, o Οττο, ο Πινόκιο, ο Ψεύτης βοσκός, το ασχημόπαπο ένας πελαργός κι ένα λελέκι και χιλιάδες παιδιά με εκατομμύρια όνειρα.

Κι όλες οι μάγισσες βάλανε τα δυνατά τους να μπορούν τα παιδιά να χαμογελούν. Η Μάγισσα Χαρβάλω σταμάτησε τις πονηρίες και η Χαλάστρα τις ζήλιες και για πρώτη τους φορά έδιωξαν το κακό όσο μπορούσαν πιο μακριά κι συνεργάστηκαν με την Χρωματούσα να γεμίσουν τον κόσμο χαρά, χρώμα κι ομορφιά…

Κι ήθελαν όλοι αυτοί κι άλλοι τόσοι που για τους αναφέρω θα έπρεπε να γράφω όλη τη νύχτα να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγγραφείς αυτού του κόσμου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαν πάρει ποτέ ...ζωή.

Δεν θα είχε μάθει κανείς ποτέ τα νέα τους, τις περιπέτειες, τις χαρές, τις λύπες και τις αδυναμίες τους. Ας ευχηθούμε λοιπόν όλοι μας  δυνατά να συνεχίσουν να υπάρχουν τα βιβλία, τα παραμύθια και οι ιστορίες γιατί χωρίς την φαντασία, τα όνειρα και την ελπίδα, η ζωή μας θα ήταν ανιαρή, φτωχή και μονότονη...


Χρόνια πολλά αγαπημένα μας βιβλία

Χρόνια πολλά πολύτιμα παραμύθια…

Χρόνια πολλά αγαπημένοι ήρωες όλων των ιστοριών…

Χρόνια πολλά παραμυθάδες, συγγραφείς κι εικονογράφοι όλου του κόσμου...

Χρόνια πολλά κ. Άντερσεν

Χρόνια πολλά και σε σας!

Κι αφού σαν σήμερα 2 Απριλίου 1805 γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ας θυμηθούμε : 

 “Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα. Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι…” 

📒📖📕📙📗📚📘❤💋

Δείτε κι εδω: https://www.cretalive.gr : Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου