Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Πες-πες μια ιστορία*… στα παραμύθια της Παρασκευής!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Η στήλη των Παραμυθιών του Σαββάτου επανέρχεται στην αρχική της θέση και μορφή, κάθε Σάββατο πρωί και εκτάκτως τις υπόλοιπες ημέρες όταν έχει να σας προτείνει βιβλία που πραγματικά ξεχωρίζουν…

«Τα βράδια όλα τα παιδιά κοιμούνται κι όλα ονειρεύονται…»

Κι ίσως να ζουν στο δικό τους παραμύθι, σε ένα κόσμο γεμάτο περιπέτεια, προκλήσεις, κινδύνους και παγωτά!

Ποιοι από σας γνωρίζετε την μεγάλη ΑΠΟΣΤΟΛΗ με το κωδικό όνομα : ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ; Αν είσαι μικρό παιδί και καταφέρεις να μπεις κρυφά τη νύχτα στο αρχηγείο χωρίς να σε καταλάβει κανείς τότε σίγουρα τούτη την περιπέτεια θα την ζήσεις μοναδικά. Όμως πως ζεις κάποιος μια περιπέτεια που θα του μείνει αξέχαστη; Πρέπει να μην φοβάται, να έχει έτοιμη την ευχή του, να τολμά… Κι αν έχεις ένα φίλο να μοιραστείς όλα όσα έχεις μέσα σου τότε η ζωή γίνεται ακόμα καλύτερη!

Τι φίλος είναι όμως αυτός που τρέφεται με ιστορίες και παραμύθια; Κι η μικρή Μία πόσο χαρούμενη νιώθει με την μικροσκοπική της φιλενάδα την Πες-πες;

Να μια ιστορία που διώχνει μακριά την μοναξιά, που αναζητά το μοίρασμα, τη φιλία και την περιπέτεια. Οι επιθυμίες που συγκεντρώνονται σε πράγματα απλά που όμως δίνουν φτερά και μεγαλώνουν την μέρα, τις απολαύσεις, την ψυχή και σκορπούν χαμόγελα και πληρότητα τις νύχτες.

Η Μαρία Παπαγιάννη με τον μοναδικό και ξεχωριστό της τρόπο μας οδηγεί στα μονοπάτια της γέννησης της κάθε ιστορίας. Μας προτρέπει να μοιραστούμε τη χαρά, τη ζωή, τις στιγμές μας με φίλους ή και με το άλλο μας μισό. Πόσο αξίζει μια στιγμή αν δεν έχεις κάποιον να τη μοιραστείς; Κι όταν ανακαλύπτεις πως υπάρχουν και αλλά πλάσματα που σκέφτονται όπως εσύ, που αγαπούν τη ζωή, τα ταξίδια της ψυχής και του νου, τότε όλα γίνονται ομορφότερα.

Πως γράφεται ένα παραμύθι αν δεν τολμήσεις να ονειρευτείς;

Πόσο μεγάλη  είναι η δίψα για νέες προπέτειες και ανεξερεύνητους κόσμους;

Η Πες-Πες μπορεί να είναι μια σταλιά έχει όμως το χάρισμα του καλού ακροατή, του σιωπηλού αλλά πολύτιμου φίλου. Και τρέφει την ψυχή της μόνο με το λόγο, με τη γραφή, με την αγάπη.

Κι αν, αν στη ζωή σου νιώθεις έτοιμος και τολμηρός τότε ξεκίνα αμέσως  να κατακτήσεις όλα όσα θες, όλα όσα αγαπάς και σε κάνουν να νιώθεις καλά, δημιουργικά και μοναδικά.

Κι η Ίρις Σαμαρτζή ξέρει πως να δίνει φτερά όχι μόνο στην Μια αλλά και στην Πες-πες και να χαρίζει εικόνες που γεμίζουν ψυχή και μυαλό και ομορφαίνουν και τις δικές μας σελίδες αυτές της δικής μα ς ζωής.

Η ζωή δεν περιμένει, αναζητά στιγμές, συντροφιά, φίλους, περιπέτειες  και όμορφες ιστορίες.

Μια απ’ αυτές τις ιστορίες  είναι και τούτη δω που «τρώγεται » σαν κυρίως πιάτο από όσους έχουν φαντασία κι όνειρα!

Η περιπέτεια κάπως έτσι ξεκινά … Ψάξτε την!

*Πες-πες μια ιστορία, Μαρία Παπαγιάννη, εικ: Ίρις Σαμαρτζή, εκδ. Πατάκη

Βρείτε εδώ το βιβλίο  : https://www.patakis.gr/product/619241/diafora/Pes-pes-Mia-istoria/

Τολμήστε το όνειρο. Κυνηγήστε τα δικά σας Θέλω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου