Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η Θρυλική Φρουτοπία στο μικρό Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις!

Μια μαγική παράσταση!

Η Θρυλική Φρουτοπία  στο μικρό Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις!

Ποιος δεν θυμάται την Θρυλική Φρουτοπία στην τηλεόραση της ΕΡΤ στα 1985 με τις μαριονέτες στο περίφημο κουκλοθέατρο της οικογένεια Σοφιανού;

Δευτέρα 3 Ιουνίου 201 , στις 8.30 μ.μ., στο μικρό κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις, στο Ηράκλειο, η παράσταση ζωντάνεψε μοναδικά από την ομάδα Θεάτρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηράκλειου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα.
Χρώμα, κέφι, καταπληκτικά σκηνικά και κουστούμια,  υπέροχη διασκευή και μοναδικοί χαρακτήρες ζωντάνεψαν και μας χάρισαν μια απίθανη παράσταση γεμάτη γέλιο, μηνύματα, καθημερινές σχεδόν σκηνές από τη ζωή των ανθρώπων  και …εκλογές.
Μια παράσταση  που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνες που δίδονται με επαγγελματίες ηθοποιούς γιατί όλοι οι δάσκαλοι ι και νηπιαγωγοί που συμμετείχαν ήταν πραγματικά απίθανοι.
Για ποιον να πω και ποιον να αφήσω; Ήταν όλοι τους υπέροχοι.. Περίπου μιάμιση ώρα πάν στη σκηνή και δεν κατάλαβε κανείς πως πέρασε. Εκπληκτικά τα κουστούμια, τα σκηνικά, και οι 29 «ηθοποιοί» που δεν έκαναν ούτε μια μικρή παύση σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Πολλά τα συγχαρητήρια, πολλή η συγκίνηση και χρειάζονται από όλους μας ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα.

 Μια παράσταση  που δεν πρέπει να χάσει κανένα παιδί και κανένας από τους μεγάλους γιατί απλά θα θυμηθεί μοναδικές στιγμές των παιδικών του χρόνων στους δέκτες των τηλεοράσεων και στις χιλιάδες σελίδες των κόμικ που έχει διαβάσει και οι μικροί θα «γευτούν» μια γερή δόση έξυπνου χιούμορ, υπέροχης γλώσσας και μοναδικών χαρακτήρων.

1700 σελίδες γράφτηκαν για το περιοδικό «Το Ρόδι» από τον Ευγένιο Τριβιζά με την μοναδική του Φρουτοπία.  Μια υπέροχη σειρά κόμικ εικονογραφημένα από τον Νίκο Μαρουλάκη που έφτασε τον αριθμό των 50 τευχών. «Η ξαφνική εξαφάνιση του Μανώλη του μανάβη σπέρνει τον πανικό μεταξύ των μανάβηδων της χώρας, οι οποίοι τρέπονται σε μαζική φυγή, φοβούμενοι της ίδιας τύχης, ακολουθούμενοι από τους ανθρώπους. Το γεγονός σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα φρούτα και τα λαχανικά που παραμένουν στην Φρουτοπία, τα οποία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους, εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους σε διάφορα αξιώματα και αποφασίζουν την απαγόρευση εισόδου στην χώρα για όλους τους μανάβηδες, δίνοντας έτσι τέλος στην υποδούλωση. Ο μοναδικός άνθρωπος στην Φρουτοπία είναι ο "δαιμόνιος δημοσιογράφος" Πίκος Απίκος, ο οποίος καλείται να ερευνήσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανώλη του μανάβη, ως απεσταλμένος της εφημερίδας Τρέχα Γύρευε».

Όλοι τους είναι υπέροχοι και να πάτε να τους δείτε!

Κάθε βράδυ στο μικρό Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις μέχρι και τις 8 Ιουνίου!

Ελένη Μπετεινάκη

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου