Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ο άνεργος πρίγκιπας, ο τσαγκάρης της αγάπης και η …Νεράιδα Κρίση!Τούτο το παραμύθι δεν γράφτηκε μια φορά και δυο καιρούς αλλά… σήμερα! 

Μια ιστορία για μια όμορφη νεράιδα που μια μέρα όπως μάζευε δροσοσταλίδες την αυγή μέσα στο δάσος, βρήκε ένα μικρό κατακόκκινο μανιτάρι. Θαμπώθηκε από το χρώμα του, το σχήμα, το άρωμα του, και χωρίς να το καλοσκεφτεί …δάγκωσε ένα πολύ μικρό κομμάτι. Αμέσως έχασε τη δύναμή της κι όλα άλλαξαν στην μικρή πολιτεία του δάσους. Οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν το γέλιο, τη χαρά και τις δουλειές τους. Η νεράιδα Ακριβή  ξέχασε ακόμα και το όνομά της και τώρα πια όλη τη φώναζαν …Κρίση. Ακόμα και  ο ίδιος ο βασιλιάς της  χώρας τους έμεινε… Άνεργος. 

Τι θα γίνει; Πως καταφέρνει ένας μικρός τσαγκάρης με τα μαγικά του χέρια να ξεπεράσει τις δύσκολες εποχές  και πως ο πρίγκιπας  θα επιβιώσει;  Η Νεράιδα Κρίση μπορεί να έχασε τη μνήμη της και όλες τις ομορφιές του δάσους αλλά έμαθε κάτι στους ανθρώπους… Ένα πολύτιμο μυστικό!

Η αποκάλυψή του και η συνέχεια του παραμυθιού  τούτο το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», στα Παραμύθια του Σαββάτου, εκεί γύρω στις 12.00 το μεσημέρι!
Η Ελένη Μπετεινάκη μαζί με τις κούκλες της θα είναι  εκεί, να αφηγηθεί ένα δικό της παραμύθι , σύγχρονο και επίκαιρο αφού είπαμε πως είναι πια καιρός  «…να λέμε την αλήθεια , μέσα από τα παραμύθια…».

Και σαν τελειώσει η ιστορία κάτι θα φτιάξουμε με τους μικρούς φίλους των παραμυθιών, ένα στέμμα πολύ διαφορετικό ή μια πρωτότυπη αγγελία που θα φτάσει ίσαμε τα πέρατα του κόσμου και ….της φαντασίας!

Το παραμύθι γράφτηκε με αφορμή τα βιβλία από τη σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο: «Ο Άνεργος Πρίγκιπας », της Ιωάννας Μπουλντούμη και «Τα μαγικά χέρια του Τσαγκαράκου» της Μαριέττας Κόντου!

Οι κούκλες είναι δημιουργία της Εύης Αλμπαντάκη από το Κουμπί και το Βελόνι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου