Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

«…Ήταν μια φορά και δύο καιροί… Η νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Κομφετί στα παραμύθια του Σαββάτου!...»



Και γέμισε χαρτοπόλεμο και κορδέλες και παιδικές φωνές το βιβλιοπωλείο …Και τα «παραμύθια του Σαββάτου » μαγευτήκαν  κι αυτά,  από τα τόσα χαμόγελα και έκπληκτα μάτια. Φόρεσαν λοιπόν  τα αποκριάτικά τους « λόγια» και «αφηγήθηκαν» μια ιστορία της Ελένης  Μπετεινάκη, για την μαγεία του δάσους, του χορού, της μουσικής και της χαράς των Απόκρεων. Για όλα εκείνα που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ήταν  ψέματα ή αλήθεια  γιατί κανένας μας , δεν βρέθηκε ποτέ σε εκείνο  το μαγεμένο δάσος. Ζήσαμε όμως την μαγεία του με άλλον τρόπο, με συντροφιά τις κούκλες* και την φαντασία μας.

«…Ήταν  μια φορά και δύο καιροί ….στην άκρη του μαγεμένου δάσους σε ένα κάστρο πελώριο ένας μικρός πρίγκιπας με κάτασπρο δέρμα και πρόσωπο στρογγυλό σαν το φεγγάρι του Αυγούστου. Αγαπούσε πολύ την μουσική και την φλογέρα του που ήξερε να παίζει ένα σκοπό μοναδικό …Στην άλλη άκρη πάλι τούτου του παράξενου δάσους μια μέρα γεννήθηκε ένα κορίτσι με κατακόκκινα μαλλιά σαν το χρώμα της δυνατής φωτιάς, μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια στο χρώμα της θάλασσας και μάγουλα πιο κόκκινα κι από τις φράουλες την Άνοιξη… Το αγόρι ήθελε να γίνει μουσικός και το κορίτσι χορεύτρια …Κανείς τους δεν είχε υπολογίσει την μάγισσα Χαλάστρα που δεν τους άφηνε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Πέρασαν ένα σωρό δοκιμασίες μα σαν συναντήθηκαν στο τέλος η νεράιδα Σερπαντίνα και ο πρίγκιπας Χαρτοπόλεμος ή Κομφετί  δεν χώρισαν ποτέ ξανά …κι έζησαν όλοι καλά και εμείς περάσαμε ακόμα καλύτερα!»
Κι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα ακούσαμε  το Σάββατο 7 του Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης » και στα « Παραμύθια του Σαββάτου»… Και φτιάξαμε και μάσκες της νεράιδας Σερπαντίνας και του Πρίγκιπα Κομφετί …
 Και οι ιστορίες και τα παραμύθια συνεχίζονται το επόμενο Σάββατο… την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος …Μέχρι τότε να περνάτε όλοι καλά !

Οι κούκλες που συνόδευαν  το παραμύθι ήταν  δημιουργία από : Το κουμπί και το Βελόνι





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου