Το παραμύθι της βροχής

Ετικέτες

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

" To ταξίδι της παπλωματούς ", Brumbeau Jeff

Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς - ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Μα καθώς αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τούς κάνει να είναι δυστυχισμένοι. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί τίποτε να κάνει για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει. Καθώς ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, το κορίτσι ανακαλύπτει και τη δικιά του ευτυχία, και κυρίως τη γαλήνη, που ποτέ ως τότε δεν είχε γνωρίσει. Η όμορφη και δυνατή αυτή ιστορία του Jeff Brumbeau, που αφηγείται το τι είχε συμβεί πριν από τα όσα αναφέρονται, στο άλλο θαυμάσιο παραμύθι του, το "Δώρο της παπλωματούς", έχει εικονογραφηθεί από την Gail de Marcken με τέτοιο πλούσιο σε χρώματα τρόπο, που λες και συναγωνίζονται σε ομορφιά τα θαυμαστά παπλώματα της ηρωίδας.

Το βιβλίο αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά και τους γονείς  τους σ  όλοκληρο τον κόσμο και μαζί με το " Δώρο της Παπλωματούς " αποτελούν πια βιβλία σταθμούς στην σύγχρονη παιδική λογοτεχνία .

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στις 11.00 η κουκλοθεατρική ομάδα " Κουκλο- Βατώ " ζωντανεύουν το παραμύθι με την αφήγηση και τις κούκλες τους στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης , Καντανολέων 4 , Ηράκλειο Κρήτης

Η είσοδος είναι ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου