Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Έκλεισε ο Κύκλος των ζωντανών αφηγήσεων στα Παραμύθια του Σαββάτου για την χειμερινή περίοδο!


Κάπως έτσι έκλεισε ο φετινός χειμερινός κύκλος για «Τα Παραμύθια του Σαββάτου», το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 17.30 το απόγευμα στις Φυλλο…σοφίες, στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. 

Με πολλές παιδικές φωνές και δημιουργίες κι με ένα παραμύθι παλιό που γράφτηκε πριν 200 και παραπάνω χρόνια από τους αδελφούς Γκριμ : Τα τρία φτερά. Στην αφήγηση της ιστορίας, η Ελένη Μπετεινάκη.

«Τρεις πρίγκιπες, τρεις αδελφοί. Οι δυο μεγάλοι και ένας μικρός… Ένας βασιλιάς που δεν ξεχωρίζε τα παλληκάρια του και δεν ήξερε σε ποιο να δώσει το θρόνο του. Τρία φτερά που αφέθηκαν  στον άνεμο για να δείξουν το δρόμο στον καθένα. Το πρώτο φτερό έδειξε προς τη δύση, το δεύτερο  την ανατολή και το φτερό του μικρότερου γιου έπεσε στα πόδια του… Μαγεία, παράξενα ζώα, Βατραχοβασιλιάδες, πολύτιμα δακτυλίδια, πριγκίπισσες και μαγικά χαλιά. 

Όλα τα είχε  τούτο παραμύθι μα πάνω απ΄ όλα μας έδειξε πόσο κακό μπορεί να φέρει  η υπεροψία και ο εγωισμός και πόση καλοσύνη και ζωή κρύβει η υπομονή, η γνώση και η σωφροσύνη.
Και ύστερα φτιάξαμε κι εμείς  το μαγικό χαλί της γνώσης και των παραμυθιών !







Από μένα ένα τεράστιο Ευχαριστώ σε γνωστούς και άγνωστους που μοιραστήκαμε όλα τα προηγούμενα Σάββατα των Παραμυθιών και ραντεβού τον ερχόμενο χειμώνα!

Όσο για τις Κυριακές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα τα πούμε στις 13 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί που γιορτάζουνε κι οι μητέρες όλου του Κόσμου!

Μπετεινάκη Ελένη

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ: https://www.patris.gr/2018/04/23/ekleise-o-kyklos-ton-zontanon-afigiseon-sta-paramythia-toy-savvatoy-gia-ti-cheimerini-periodo/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου