Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Βασιλιάς Φωνακλάς … «έβαλε τις φωνές» στα Παραμύθια του Σαββάτου!



Φώναζε, φώναζε πολύ τούτος ο βασιλιάς. Από παντού ακούγονταν οι φωνές του !

Η Βροντούπολη άστραφτε και βροντούσε κάθε πρωί απ το χάραμα. Όλοι οι άνθρωποι φώναζαν δυνατά για να μιλήσουν, να συνεννοηθούν μεταξύ τους  μα πιο πολύ απ΄όλους ο καλόκαρδος και συνετός βασιλιάς τους.

Σε αυτήν την πολιτεία μια μέρα γεννήθηκε ένα κοριτσάκι  με  κλάμα τόσο σιγανό που για να το  ακούσεις έπρεπε να κάνεις απόλυτη ησυχία. 

Ο μπαμπάς του ο Φιλήμονας κι η μαμά του η κυρία Ευθυμία άλλαξαν τη ζωή, τη φωνή και όλες τους τις συνήθειες προκειμένου να …ακούν τη θυγατέρα τους, την πανέμορφη Γαλήνη. Κι η γειτονιά σεβάστηκε την Ησυχία και άρχισαν κι αυτοί να μιλούν ψιθυριστά…. Μιαν άλλη μέρα, στην βορινή πλευρά της πόλης που ζούσε ο βασιλιάς, αρρώστησε βαριά, με  πονοκέφαλο τόσο πολύ δυνατό  που κανένας δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Όλοι οι γιατροί, όλοι οι σοφοί ακόμη κι οι ξεματριάστρες επιστρατεύτηκαν για να  μπορέσουν να θεραπέψουν τις αφόρητες ημικρανίες του …Ίσαμε που στο παλάτι πήγε κι ο παλιός φίλος του Βασιλιά , ο κυρ Φιλήμονας και μια καινούργια περιπέτεια ξεκίνησε για όλους…




Μια περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, φωνές και …ησυχία απολαύσαμε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στα Παραμύθια του Σαββάτου, στο βιβλιοπωλείο Greekbooks.gr ( Καντανολέων 8, Ηράκλειο) με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

Με κούκλες μοναδικές από το Κουμπί και το Βελόνι και με φωνές και ψιθύρους ζωντάνεψε μια ιστορία ξεχωριστή. Και σαν τέλειωσε το παραμύθι κι όλοι πια …ησύχασαν φτιάχτηκαν  τα χωνιά της ησυχίας που είχαν πάνω τους όλες τις δυνατές φωνές ,ζωγραφισμένες. Και για αν μην μας πιάνει πονοκέφαλος κι εμάς τις στείλαμε  στον πλανήτη της Φασαρίας …

 (Μια διασκευή της Ελένης Μπετεινάκη από το παραμύθι: Βασιλιάς Φωνακλάς γαλήνη δεν βρίσκει, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, εκδ. Ελληνοεκδοτική)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου