Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«Η Παραμυθού της Σελήνης» σε ένα ταξίδι ονειρικό, ζωντάνεψε στα «Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης»!

Η "Παραμυθού της Σελήνης"*...
Ήρθε μαζί με την κιθάρα, και δυο βαλίτσες γεμάτες όνειρα, ασημόσκονη και παραμύθια μαγικά. Σάββατο μεσημέρι, 21 του Ιανουαρίου,  στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», η Ελένη Μπετεινάκη ,έδωσε ζωή σε κούκλες και ιστορίες  με την αφήγηση ενός  υπέροχου παραμυθιού.  Η «Παραμυθού της Σελήνης » με το κόκκινο φόρεμα που όποιος το άγγιζε έμπαινε μέσα στα Παραμύθια μάγεψε όλα τα παιδιά. Ιστορία μοναδική για τα πράγματα που χρειάζεται κάποιες φορές να χάσουμε για να κερδίσουμε κάποια άλλα. Για τη ζωή που΄χει λιακάδες και σκοτάδια ,  για τη δίψα των παιδιών για ιστορίες  που ΄τα χουν όλα!
Όλοι ήταν εκεί Παραμυθού, ο κυρ Θύμιος, ο Ρολογάς, ένα μικρό αγόρι που  ανακάλυψε πως οι Δράκοι αν σταματήσεις να τους φοβάσαι η ζωή  κι ο κόσμος γίνονται καλύτεροι.
Ένα δακρυσμένο σύννεφο κι ένα σμήνος πολύχρωμων πουλιών σκόρπισαν παντού τη μαγεία και την ασημόσκονη που χρειάζεται μια καλή ιστορία που μιλάει για τη νύχτα.
Και σαν τέλειωσαν οι περιπέτειες της Παραμυθούς έφταιξαν όλοι τα αστέρια του ουρανού και τη Σελήνη, δεμένα με τις κλωστές από το φόρεμα της  και μπόλικη ασημόσκονη απ΄αυτήν που ναι γεμάτα τα καλά παραμύθια!

Οι κούκλες του Παραμυθιού έφτιαξε από το Κουμπί και το Βελόνι.
Φωτ: Βιβή Πουλή, Μαρία Κυβερνητάκη        

Ίσαμε το επόμενο Σάββατο που « Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» θα ζωντανέψουν στα «Παραμύθια του Σαββάτου» ταξιδεύοντας στη Μακρινή Χώρα της Σκέψης για να καταλάβουν πως στη ζωή χρειάζεται η συνεργασία, η φιλία και …η ακοή μας να μην είναι επιλεκτική!

*(Διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού της Βάγιας Παπαποστόλου των εκδόσεων Καστανιώτη)






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου