Το παραμύθι της βροχής

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Mια Μαρμελαδού* και μια νεράιδα …στα Παραμύθια του Σαββάτου!



Κι ήταν όλα τα γλυκοπαράξενα παρέα μας… Μια Μαρμελαδού, η Νίνα,  που άγγιξε ή καλύτερα άλλαξε τα συναισθήματα των ανθρώπων. Αιτία ήταν τα χέρια της και η μυστική της συνταγή, εκείνη που της έλεγε η γιαγιά της από τα χρόνια τα παλιά και μόνο η Νεράιδα Ωρέλια μπορούσε να τη  βοηθήσει να  συμβεί εκείνο το θαύμα. Ο βασιλιάς ο άπληστος, ο εγωιστής και κακότροπος να …αλλάξει τόσο πολύ! Μέχρι και ολόκληρος πόλεμος κατάφερε να αποτραπεί  και ήταν αιτία η  κατακόκκινη μαρμελάδα κι εκείνο το πολύτιμο υλικό που την έκανε να διαφέρει από τις άλλες και να γεμίζει τους ανθρώπους χαρά και νοσταλγία!

Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι στα «Παραμύθια του Σαββάτου». Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγήθηκε ένα παραμύθι μαγικό, γεμάτο αρώματα, γεύσεις, μυστικά και χρώματα. Μαζί της τούτη τη φορά, βοηθός της πολύτιμος ήταν η  Νεράιδα Ωρέλια που γνώριζε όλες τις συνταγές από τις μαρμελάδες που δοκιμάσαμε  από την Ομάδα Παραγωγών Το Ρόγδι!

Και  φτιάξαμε κι εμείς δικές μας μαρμελάδες …από χρώματα και συναισθήματα, γεμάτες αγάπη, χαρά, καλοσύνη, φιλία, ειρήνη, ευτυχία που μπήκαν  σε μαγικά βαζάκια με  χίλια δυο άλλα υλικά και νεραϊδόσκονη!

Τέλος η μοναδική νεράιδα Ωρέλια  ζωγράφισε τα πρόσωπα όλων των παιδιών και μπήκαμε όλοι μας στο Πνεύμα των Χριστουγέννων!

*( Με αφορμή το ομώνυμο παραμύθι της Αλεξάνδρας Μητσιάλη από τις εκδόσεις Πατάκης)

Oι κούκλες είναι όλες δημιουργία της Εύης Αλμπαντάκη από Το κουμπί και το βελόνι





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου