Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Όταν η Γκρίζα πολιτεία έγινε… πολύχρωμη στα « Παραμύθια του Σαββάτου!»



Ε, ναι λοιπόν μόνο τα παιδιά θα μπορούσαν να φτιάξουν τόσο όμορφες και πολύχρωμες πολιτείες...

Ήταν το περασμένο Σάββατο στις 26 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» και η Ελένη Μπετεινάκη αφηγήθηκε  μια ιστορία μοναδική … 



Η  Μάγισσα Χρωματούσα συνάντησε την Δασκάλα των Χρωμάτων την Δόνα Ανεζίνα και μαζί προσπάθησαν  να μαλακώσουν την καρδιά του βασιλιά Μονόχρωτου και του Μάγου Αταίριαστου με βοηθούς την γάτα Καμέλια και τον Παπαγάλο Γκιγιόμ!

Η  Μάγισσα Χρωματούσα μπήκε ένα βράδυ στο παραμύθι της Δασκάλας των Χρωμάτων… τα χρώματα είχαν ξεθωριάσει και ο βασιλιάς Μονόχρωτος είχε  μετατρέψει τον τόπο  του σε μια Γκρίζα και Λυπημένη Πολιτεία. 
Ο Μάγος Αταίριαστος έχει πάλι βάλει το …χεράκι του σε όλα αυτά.  Κι η Καμέλια η κατακόκκινη γάτα της Χρωματούσας μαζί με τον Παπαγάλο της Δόνας  Ανεζίνα προσπάθησαν να κάνουν τα  πράγματα λιγότερα μαύρα!

Ένα ταξίδι στον κόσμο, σε χώρες και ηπείρους, στον Πλανήτη της Φαντασίας με συνοδοιπόρους όλα εκείνα τα μαγικά που συμβαίνουν στα παραμύθια που ΄ναι γεμάτα βασιλιάδες, πριγκίπισσες, πουλιά, ζώα, μάγους καλούς, παράξενους και …μετανιωμένους!

Κι ύστερα η Μάγισσα Χρωματούσα μοίρασε σε όλους τα μαγικά της χρώματα και τα πινέλα κι η γκρίζα πολιτεία έγινε πολύχρωμη και γελαστή έτσι όπως μόνο τα παιδιά μπορούν να την φανταστούν….

Οι κούκλες του παραμυθιού είναι χειροποίητες από το Κουμπί και το Βελόνι
Φωτ: Λίτσα Ζωγραφάκη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου