Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Το Πάσχα της Νόνας Χελώνας ...στα Παραμύθια του Σαββάτου!



Το Πάσχα της νόνας Χελώνας στα …Παραμύθια  του Σαββάτου, συνέβη εκτάκτως την Μεγάλη Πέμπτη …στις 12.30 στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης!

Κόκκινα αυγά, τσουρέκια, καλιτσούνια, σοκολατένιοι λαγοί ...και πολλές σκανταλιές από χελώνες έξυπνες για " γρήγορους" και καυχησιάρηδες λαγούς!

«…Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ΄ τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει όλων τ΄ αυγά με τα δικά του.
Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκάρωσε...».

Κι ήταν όλοι τους εκεί, η νόνα Χελώνα, ο καυχησιάρης λαγός, ένα σωρό αυγά και ....παιδιά!
Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγήθηκε  την ιστορία συντροφιά με τις κούκλες της, την φαντασία και τη διάθεση που πάντα σε κάνει να νοιώθεις παιδί και να δημιουργείς από πράγματα απλά ....τα πιο σπουδαία!
Ε, και μέρα που ήταν βάψαμε  κι εμείς τα αυγά μας με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο.

( To Παραμύθι : Το Πάσχα της νόνας Χελώνας είναι διασκευή της Ελένης Μπετεινάκη από το ομώνυμο παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου των εκδ. Πατάκης)

Οι κούκλες είναι από το κουμπί και το Βελόνι 
Φωτ: Λίτσα Ζωγραφάκη, Βιβή Πουλή και βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης


Για το παραμύθι : Το Πάσχα της Νόνας Χελώνας γράφει η Ελένη Μπετεινάκη :




Το Πάσχα της νόνας χελώνας , Λότη  Πέτροβιτς – Ανδροτσοπούλου, εκδ. Πατάκης
Την ιστορία με το πάθημα του λαγού από την χελώνα, λίγο πολύ την γνωρίζουμε όλοι. Τι συνέβη όμως με την  τρισέγγονη χελώνα και τον τρισέγγονο λαγό εκείνου του παλιού μύθου; Ένας ακόμα ξιπασμένος λαγός που δεν γνωρίζει καν την ιστορία της οικογένειά του θα μπει ξανά στην διαδικασία της … « αλαζονείας » και του εγωκεντρισμού και για μια ακόμα φορά θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια που λόγω Λαμπρής  ίσως και να έχει αίσιο τέλος. Η Νόνα Χελώνα που γνωρίζει τις ικανότητες της στο τρέξιμο αλλά και στα παιχνίδια της εξυπνάδας θα « παγιδεύσει » με τον πιο πασχαλιάτικο τρόπο τον κυρ Λαγό που καυχιέται σε όλους για το πώς θα είναι ο μεγάλος νικητής στο φετινό τσούγκρισμα αυγών και πως κανένας , μα κανένας , δεν θα τα βάλει μαζί του. Όμως ,όπως, σοφά λέει και μια παροιμία « Μεγάλη μπουκιά φάε και πιες , μεγάλο λόγο  μην πεις !». Και ο κυρ λαγός θα την πατήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της μεγάλης οικογένειας των λαγών και πάλι από μια αργοκίνητη χελώνα , στα πόδια, αλλά από τους καλύτερους δρομείς στην εξυπνάδα. Κι όλοι θα ζήσουν καλά και τα ζώα του δάσους ακόμα καλύτερα ,γιατί μέρα του Πάσχα κανείς δεν πρέπει να  είναι στεναχωρημένος !

Εξαιρετική εικονογράφηση από τον Γιώργο Σγουρό και μια ακόμα ιστορία που μαγεύει τα παιδιά από την αγαπημένη κ. Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου