Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Kαι ζωντάνεψαν τα « παραμύθια του Σαββάτου» …



Καλημερίζοντας τον …Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν!

Κι ήταν ένα πολύ γιορτινό Σάββατο, εκείνο της 2ας Απριλίου του 2016. Συμπληρώνονταν 211 χρόνια από την ημέρα γέννησης του πιο διασήμου παραμυθά στον κόσμο, του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν  κι ήταν και η μεγάλη γιορτή όλων των παιδικών βιβλίων. Μαζί τους γιορτάσαμε κι εμείς!

Θυμηθήκαμε  την  ιστορία της ζωής του Άντερσεν,  πρώτα από όλα, κι ύστερα από τα 175 παραμύθια που έχει γράψει  διαλέξαμε δυο όχι και τόσο γνωστά του : Τα κόκκινα παπούτσια και τον χοιροβοσκό του αυτοκράτορα.

Και γέμισε το βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης», παιδικές φωνές και χαμόγελα και μάτια γεμάτα προσμονή, έκπληξη και μαγεία για έναν παραμυθά που όλοι ξέραμε χωρίς να τον έχουμε δει ποτέ. 

Η Ελένη Μπετεινάκη αφηγήθηκε τούτες  τις ιστορίες με βοηθούς της εκτός από τον « ίδιο» τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, όλα τα παιδιά που ξέρουν πολύ καλά  να συμμετέχουν όπου χρειάζεται, να σωπαίνουν όταν ταξιδεύει η φαντασία τους και να δημιουργούν όταν κάτι τους αρέσει πολύ!

Και ζωγραφίσαμε  αφορμή τα παραμύθια και το μήνυμα που στέλνει παντού η Διεθνής Οργάνωση για την Νεότητα (ΙΒΒΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου και φέτος έχει σαν τίτλο της : Μια φορά κι έναν καιρό...

Κι αφού λέει  ο μεγάλος παραμυθάς  πως :« Τα παραμύθια είναι περήφανα. Έρχονται μόνο όταν τους αρέσει…» εκείνο το Σάββατο, τον διαβεβαιώνουμε πως  ήρθαν όλοι οι ήρωες ανάμεσα μας  και θυμηθήκαμε όλες τις ιστορίες τους…

…Ίσαμε πάλι την ερχόμενη φορά που μια βαλίτσα με τρεις τσαγιέρες θα  ακολουθήσουν ένα ταξίδι ….μαγικό!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου