Το παραμύθι της βροχής

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ψηλογίγαντες και Κοντονάνοι στο Νησί της …Ειρήνης!


Ζωντανά….στα « Παραμύθια του Σαββάτου»…

«…Κι ήταν μια φορά κι ένα καιρό σε ένα νησί  ένα δάσος που στην μια του άκρη  φύτρωναν λογής λογής λουλούδια. Υπήρχε όμως  ένα κομμάτι του που κατοικούνταν από έναν μόνο "κάτοικο", το  φοβερό και τρομερό …κανόνι. Ένα κανόνι που αγαπούσε τον Πόλεμο και πίστευε πως μια μέρα που η Ειρήνη θα σταματούσε στο νησί, θα γινόταν ξανά ο Άρχοντας όλων. Στο απέναντι νησί πάλι ζούσαν  αγαπημένοι  οι Γίγαντες και οι Νάνοι, όχι των παραμυθιών, μα της χώρας των Ανθρώπων ώσπου μια μέρα κάποιοι τους έβαλαν λόγια και ο Πόλεμος  δεν άργησε να φανεί στο …σπιτικό τους. Τη λύση για όλα την είχαν τα παιδιά που οι μεγάλοι αρνούνταν να τα ...ακούσουν».


Και σήμερα τα βιώσαμε όλοι μαζί τούτα τα παραμύθια... Γίναμε νάνοι, γίναμε γίγαντες και ξεγελάσαμε τους μεγάλους με ένα παιχνίδι μοναδικό...το Γραμμαπαρεδώσε...Και γέμισε μικρούς παραμυθάδες το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" κι είχαμε παρέα και τον Καντοκλή και τον Ατλαλέων...και νοίωσαμε πως η αγάπη και ο τρόπος ο γλυκός νικάει τον θυμό, την φοβέρα ε...και καμμιά φορά και τον πόλεμο. Κι ακόμα πως μόνο τα παιδιά έχουν τη σωστή λύση στις παραξενιές των μεγάλων. Εκεί που αυτοί δεν τα καταφέρνουν σχεδόν ποτέ νικάει η αθωότητα, η εξυπνάδα και ...το παιχνίδι!


Στην αφήγηση η Ελένη Μπετεινάκη και βοηθοί της εκτός από τα παιδιά που έκαναν τα καλύτερα σήμερα , ήταν και οι κούκλες της που τόσο μοναδικά φτιάχνει πάντα Το κουμπί και το Βελόνι!

Ίσαμε το επόμενο Σάββατο που γιορτάζει ο μεγάλος Παραμυθάς , ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κι εμείς θα θυμηθούμε ένα σωρό από τις ιστορίες του!



Φωτ: Βιβή Πουλή
Βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης







 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου