Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ιστορίες από τα Σύννεφα... ζωντάνεψαν στα Παραμύθια του Σαββάτου





Τα « παραμύθια του Σαββάτου» ζωντάνεψαν  με «ιστορίες από τα …Σύννεφα».

Κι ήταν μια φορά και δύο καιροί ... ένα μεγάλο σύννεφο, χρωματιστό που εμφανίστηκε μια μέρα στον ουρανό της χώρας της Φαντασίας. Έτρεχε πάνω κάτω, τραγουδούσε, χόρευε κι  όλοι είχαν σαστίσει που ένα σύννεφο μπορούσε να κάνει ό,τι κι ένα …παιδί. Εκείνο, σαν το ρωτούσαν  πως τα καταφέρνει μ΄όλες αυτές τις σκανταλιές ,χαμογελούσε  και συνέχιζε τις βόλτες του ξέροντας πολύ καλά πως το μυστικό του ήταν στα υλικά που κουβαλούσε μέσα του. Είχε λέξεις, εικόνες και μπόλικα παραμύθια στην κοιλιά του  κι ήταν φορές που φούσκωνε πιο πολύ κι από μπαλόνι από τον « θησαυρό » του. Τη νύχτα σαν πήγαινε να κοιμηθεί , άδειαζε όλες του τις ιστορίες πάνω  από τα παιδικά κρεβάτια και…»
 
Η συνέχεια ήταν στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης», το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι
 
 Ιστορίες και παραμύθια από τα Σύννεφα» αφηγήθηκε η Ελένη Μπετεινάκη παρέα με έναν βασιλιά, ένα παραμυθά, ένα ήλιο κι ένα φεγγάρι και ένα σωρό παιδιά.
Ιστορίες μαγικές για παθήματα - μαθήματα, για παραμύθια χωρίς…τέλος.

Και σαν πέρασε η ώρα και έζησαν όλοι τους καλά στα παραμύθια κι εμείς ακόμα πιο καλά, είπαμε να γίνουμε εικονογράφοι όπως τις φανταστήκαμε τις ιστορίες  με τα παιδικά μας μάτια και την ψυχή μας!  

Οι κούκλες είναι δημιουργία της Εύης Αλμπαντάκη από το Κουμπί και το Βελόνι


 Φωτ: Λίτσα Ζωγραφάκη
           Βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης"
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου