Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

“ Tα κάναμε θάλασσα… (τα παραμύθια)”



...Και σας τα παρουσιάζουμε στα «Παραμύθια του Σαββάτου» που αυτή τη φορά θα γεμίσουν με …νερό!

«Τα κάναμε θάλασσα… (τα παραμύθια)». Ένα βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε, γεμάτο με νερένιες ιστορίες που έγραψαν άνθρωποι που λατρεύουν τα παραμύθια. Νέοι συγγραφείς που ανταμώσανε πριν λίγους μήνες σε ένα πανέμορφο νησί και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους έγινε… βιβλίο!


Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» τρεις ιστορίες θα ζωντανέψουν  που σαν θέμα τους έχουν το νερό!

Η Δήμητρα Καμπέλη θα μας  πει την δική της ιστορία : «Που πας Σαχέντ; ». 

Η Μαρία Μελεσσανάκη : «Μια χελώνα μια φορά »,
 




και η Ελένη Μπετεινάκη
«Το ταξίδι μιας χιονονιφάδας».

Παραμύθια λοιπόν ξεχωριστά που μιλούν για πρόσφυγες, για χελώνες που χρειάζονται φίλους και για χιονονιφάδες που καταφέρνουν να φτάσουν ίσαμε τον ήλιο…


Κι είναι η χαρά μας πολύ μεγάλη και θέλουμε να σας την μοιράσουμε… δίνοντας σας τούτο το βιβλίο, που εκδόθηκε και διανέμεται  ΔΩΡΕΑΝ από  το «Νήσων Περίπλους», Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιώτικης Ελλάδας. "

Το βιβλίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ευρωπαϊκή  Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΓΤΑΑ).

Να είστε όλοι εκεί! 

Εμείς θα σας αφηγηθούμε τα παραμύθια μας και εσείς θα μας πείτε αν τελικά τα κάναμε …θάλασσα!





Από τον πρόλογο του βιβλίου:
 
“Ένα βιβλίο γεμάτο νερό, που δε στάζει, αλλά διαβάζεται μονορούφι! Που ξεδιψάει τη λαχτάρα για καλές ιστορίες. Που ένα «ποτηράκι» του σβήνει τη βαρεμάρα. Ένα βιβλίο που μας λέει ότι μερικές φορές τα κάνεις… μούσκεμα, αλλά είναι για καλό!” Ιωάννα Μπουλντούμη

Αυτό το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, όπως και κάθε προσπάθεια μας, αφιερώνεται στους μικρούς κατοίκους των νησιών της Ελλάδας που επιμένουν πέρα από κάθε δυσκολία, να ζουν και να ονειρεύονται σ’ αυτά. Γιατί όπως είπε ο ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης «…θάλασσα λανθασμένη δεν γίνεται…» ( Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας)

Ακούστε εδώ την Δήμητρα Καμπέλη σε συνέντευξη στο Σκάι Κρήτης 92,1FM :https://www.youtube.com/watch?v=7kfSUGYdgjc&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου