Το παραμύθι της βροχής

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

«Η Μάγισσα Χρωματούσα» από την Ελληνοεκδοτική!

Tης Γεωργίας Σουβατζή!


Έχεις συνηθίσει να διαβάζεις για μάγισσες κακές, άγριες και νευρικές, για μάγισσες που κρύβονται σε ένα ψηλό κάστρο ή στο πιο απομονωμένο σπίτι κάποιου δάσους. Στο βιβλίο της Ελένης Μπετεινάκη θα γνωρίσεις την πιο συμπαθητική μάγισσα, χρωματιστή και χαρούμενη, που έχει αναλάβει μία εξαιρετικά σημαντική δουλειά: να γεμίζει με χρώματα τα παραμύθια. Που την χάνεις που την βρίσκεις, μέσα σε κάποιο παραμύθι θα τριγυρνάει, κρατώντας ένα πινέλο στο χέρι και προσπαθώντας να δώσει χρώμα σε ό,τι απέμεινε άχρωμο!

Και μπορεί όλα μέχρι τώρα να ακούγονται ιδανικά για την Μάγισσα Χρωματούσα, αλλάζουν όμως λιγάκι απότομα όταν μπροστά στα μάτια της παίρνει σάρκα και οστά ένας ήρωας που γνωρίζει μόνο από τις περιγραφές και τις ιστορίες της γιαγιάς της, ο Μάγος Αταίριαστος. Η αγαπημένη του συνήθεια; Καταστρέφει τα σχέδια των άλλων.
Η Μάγισσα Χρωματούσα αγαπάει όλα τα χρώματα μα ο Μάγος Αταίριαστος φαίνεται να έχει αποκλειστική λατρεία για το γκρι και το μαύρο. Γι'αυτό, λοιπόν, ο τρόπος που έχει βρει για να της χαλάσει τα σχέδια είναι να τρυπώνει λίγο μετά από αυτήν στις ζωγραφιές που ανέλαβε να χρωματίσει και να σβήνει την υπογραφή, που γεμάτη χαρά, πρόσθεσε η Χρωματούσα μόλις τελείωσε. Μόνο που τότε κάτι συμβαίνει... κάτι μαγικό!

Η Ελένη Μπετεινάκη γράφει ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστές δύο εντελώς διαφορετικούς ήρωες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε. Ένα βιβλίο που αγγίζει τα θέματα της φιλίας, της διαφορετικότητας και της αυτογνωσίας μέσα από μια συναρπαστική ιστορία, γεμάτη χρώματα και ιδιαίτερους χαρακτήρες.

Την εικονογράφηση του βιβλίου κάνει ο Graham Hodgetts και οι ήρωες παίρνουν πράγματι, την πιο χρωματιστή τους διάσταση!

Δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Depop στις 4 Φεβρουαρίου 2016  :εδώ : http://www.debop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου