Το παραμύθι της βροχής

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τα παραμύθια του Σαββάτου …οι γοργόνες, ο Ψαράς και η Μουσική!



Για άλλη μια φορά, παρά το τσουχτερό κρύο, τα « Παραμύθια του Σαββάτου » ζωντάνεψαν κι είπαν ιστορίες από εκείνα τα χρόνια τα πολύ παλιά. Ιστορίες βγαλμένες από τα βάθη των ωκεανών για τις  γοργόνες που η  φαντασία μας τις πλέκει όμορφες με μακριά μαλλιά και με ουρές πολύχρωμες. Πρόσωπα μυθικά δεμένα με την θάλασσα όσο κανείς. Η  δουλειά τους, να  αποπλανούν τους στεριανούς ή τους ταξιδιώτες. Και ακούσαμε την ιστορία της  Αλκμήνης,  μιας γοργόνας  αφέντρας της μουσικής που  ερωτεύτηκε  έναν ψαρά. Μαζί τους μάθαμε πόσο δυνατή μπορεί να γίνει η αγάπη και πόση  δύναμη έχει το τραγούδι, η μουσική, η λαχτάρα. Η Λητώ πάλι ήταν μια άλλη γοργόνα ξακουστή, που ήθελε  να γίνει άνθρωπος κι έτσι μπλέχτηκαν  οι ιστορίες και δυνάμωσαν  και έγιναν ένα παραμύθι μαγικό!

Κι όλα αυτά συνέβησαν το περασμένο  Σάββατο, στις  23  του Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης». Η  Ελένη Μπετεινάκη  την αφηγήθηκε παρέα με τις κούκλες της, και ένα σωρό παιδιά μα και μεγάλοι  που αγαπούν τα παραμύθια, ήταν εκεί.  Μπλέχτηκαν πάλι οι κλωστές, κι όλα τα χρώματα στην ανέμη κι ύφαναν μια ιστορία μοναδική.

 Και σαν μάθαμε τι απέγιναν κι οι δύο γοργόνες  και τέλειωσε το παραμύθι φτιάξαμε κι εμείς μια δική μας  να την έχουμε συντροφιά να μας θυμίζει τον ήχο των κυμάτων και της αγάπης. 

Τα παραμύθια ήταν  βασισμένα στις ιστορίες της Λίλης Λαμπρέλλη, « τα παραμύθια της μουσικής» και στην Τέταρτη γοργόνα του Βασίλη Κουτσιαρή.
 
Οι κούκλες είναι δημιουργία από Το κουμπί και το Βελόνι!





Δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr στις 26 Ιανουαρίου 2016 :http://www.cretalive.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου