Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Ήταν μια φορά ένας Αρλεκίνος …ή μπορεί και δύο….!»



Και έτσι μπλέχτηκαν οι ιστορίες για μια ακόμα φορά στα « Παραμύθια του Σαββάτου» στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στις 11.30 το πρωί , στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης»

Ο Αρλεκίνος της  Ζωρζ  Σαρή και του Νικόλα Ανδρικόπουλου συνάντησε  …τους Αρλεκίνους του Πικάσο, ένα παραμύθι της Ελένης ΜπετεινάκηΉταν μια φορά  ένας Αρλεκίνος …ή μπορεί και δύο….!»




«…Μια φορά και δύο καιροί …σε μια πολιτεία μακρινή ζούσε ένα μικρό αγόρι, Παόλο το όνομά του. Ήταν ένα πολύ μοναχικό παιδί που περνούσε τις ώρες του παίζοντας θέατρο  και κάνοντας ένας σωρό μιμήσεις. Του άρεσε πολύ να γίνεται …ένας άλλος, και αγαπούσε ιδιαίτερα  την μουσική. Συχνά περνούσε τις ώρες του στο γειτονικό τσίρκο. Εκεί  συναντούσε λογής λογής ανθρώπους,  κλόουν, σαλτιμπάγκους, ακροβάτες ,  μουσικούς και ηθοποιούς που έκαναν  τα πιο απίθανα και μαγικά νούμερα που δύσκολα μπορούσε να χωρέσει ένα παιδικό μυαλό …Την ίδια στιγμή  σ΄ ένα μικρό παράθυρο που έβλεπε  την  μεγάλη πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, μια Κυριακή που ήταν η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς, ένα μικρό αγόρι καθόταν λυπημένο και κοίταζε όλο τον κόσμο που χόρευε και τραγουδούσε… »
Και σαν τέλειωσε η ιστορία μας φτιάξαμε  τους δικούς μας Αρλεκίνους και περάσαμε κι εμείς καλά …ίσαμε το ερχόμενο Σάββατο με μια ακόμα ιστορία, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα  στα « Παραμύθια του Σαββάτου»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου