Το παραμύθι της βροχής

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κάπως έτσι ζωντάνεψαν ξανά …Τα παραμύθια του Σαββάτου!



Με τον μικρό Δεκέμβρη που είχε σαν όνειρο του να γίνει καπετάνιος και να έχει το δικό του το καράβι , να ταξιδεύει συνέχεια σ ΄όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου, μα και σε εκείνα  τα ταξίδια που είναι ακόμα πιο γρήγορα και πιο μακρινά …της φαντασίας.
Μια μέρα βρίσκει μπροστά του ένα μικρό ταλαιπωρημένο χαρτί …το δεύτερο φύλλο της μεγάλης παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας!



Το παραμύθι συνεχίστηκε  μέσα από περιπέτειες αυτών των δύο …παράξενων φίλων, που γιόρτασαν μαζί τα Χριστούγεννα  εκπληρώνοντας όνειρα , επιθυμίες και γεμίζοντας με χαρά  αγάπη και χάρτινα καραβάκια τον κόσμο!
Και τελικά … «Με ένα χάρτινο καράβι …συναντήσαμε τα Χριστούγεννα !»
Κι όλα αυτά και πολλά ακόμα ξετυλίχθηκαν το Σάββατο 6 του Δεκέμβρη στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης »με αφηγήτρια την νηπιαγωγό Ελένη Μπετεινάκη.
Με αφορμή χίλιες δύο ιστορίες, από την μυθολογία, την ιστορία, τα παραμύθια, τη γιορτή του Αγίου Νικολάου που είναι προστάτης των ναυτικών και των καραβιών  και πιο πολύ... από τα βιβλία « το χάρτινο καραβάκι της μαμάς » της Ελένης Γεωργοστάθη, τα « καράβια που ταξίδεψαν με την φαντασία » και εκείνα τα «καράβια που δεν φοβήθηκαν » της Μαρίας  Αγγελίδου  και του Αντώνη Παπαθεοδούλου
Κι ήρθαν ένα σωρό παιδιά και φτιάξαμε και χάρτινα καπέλα και καράβια και χαθήκαμε μέσα στη μαγεία που πάντα προσφέρει ένα παραμύθι.


Και περάσαμε πολύ καλά και ίσως και το ερχόμενο Σάββατο που θα πούμε ιστορίες με καλικάντζαρους … να περάσουμε ακόμα καλύτερα !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου