Το παραμύθι της βροχής

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Το μυστικό ήταν η ζάχαρη της Τέσυς Μπάιλα στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης ", Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 20.00

....Το μυστικό είναι η ζάχαρη,λοιπόν, σκέφτηκα.Η ζάχαρη που απαραιτήτως έβαζε στο φαί της, στα γλυκά, στη ζωή της.Μια σταλιά, όπως έλεγε, μια πρέζα ζάχαρη,και η ζωή γίνεται πιο γλυκιά  κι αντέχεται....


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 20.00 στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης " (Καντανολέων 4 ,
Ηράκλειο) θα γίνει  η παρουσίαση του νέου βιβλίου
 της Τέσυς Μπάιλα : Το μυστικό ήταν η ζάχαρη, εκδ. Ψυχογιός

Την συγγραφέα και το βιβλίο της παρουσιάζουν οι :

Δημήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας
Ελένη Μπετεινάκη, εκπαιδευτικός
Μιχάλης Τζανάκης,εκπαιδευτικός

Η ίδια η συγγραφέας θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο να μιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει βιβλία της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Στην Κρήτη των αρχών του εικοστού αιώνα μεγαλώνει η Κατίνα, σ’ ένα κόσμο σκληρό αλλά αθώο. Η μοίρα της, ίδια με πολλών γυναικών της εποχής αυτής, θα την οδηγήσει στον μεταπολεμικό Πειραιά και στην ασφυκτική αγκαλιά του Θέμελη, ενός άντρα-γρίφου που ασκεί μια καταστροφική και ανεξήγητη γοητεία στις ψυχές των άλλων παραμένοντας σκοτεινός και αντιφατικός ως το τέλος. Η ηρωίδα βιώνει τα πάθη της σύγχρονης Πηνελόπης καθώς εγκλωβίζεται σ’ έναν αδιέξοδο έρωτα, σ’ ένα γάμο μαρτυρικό μ’ έναν μοιραίο Οδυσσέα που κρύβει καλά τα δικά του μυστικά.

Από την προπολεμική Κρήτη στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις προσφυγικές συνοικίες του Πειραιά, η ιστορία δεμένη ανεπίλυτα με τα πέτρινα χρόνια της Ελλάδας στροβιλίζεται γύρω από ένα ζευγάρι εκρηκτικό που παλινωδεί ανάμεσα στην καλοσύνη και στη σκληρότητα, στην υπομονή και στον παραλογισμό, στην αφοσίωση και στον αμοραλισμό.

Ένα μυθιστόρημα-καλειδοσκόπιο μιας δύσκολης εποχής, ποτισμένο με εικόνες, μυρωδιές και μνήμες…
Τέσυ Μπάιλα :
Η Τέσυ Μπάιλα κατάγεται από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Σαντορίνη αλλά γεννήθηκε στον Πειραιά.Σπούδασε Ιστορία Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας.Ασχολείται με την φωτογραφία και ατομικές της εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί στο πανεπιστήμιο Gakugei  της Ιαπωνίας αλλά και στην Αθήνα.
Είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού ΚΛΕΨΥΔΡΑ.Παράλληλα δημοσιέυει δοκίμια και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Τα βιβλία της είναι : Το Πορτρέτο της σιωπής ,εκδ. Εναστρον, Το παραμύθι της βροχής, εκδ. Δοκιμάκης, Το μυστικό ήταν η ζάχαρη, εκδ. Ψυχογιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου